Продукти:
• 2 кг вишни
• 2 кг захар
• 1 ч.л. лимонтозу
• 1 л вода
Начин на приготвяне:
Изчистените от костилките здрави и добре узрели вишни намачкваме с ръка и ги оставяме да престоят 1 нощ. Прецеждаме през двоен тензух и към сока прибавяме захарта и водата.
Варим сиропа на умерен котлон до нужната гъстота и към края прибавяме лимонената киселина, размита в малко топла вода. Наливаме го горещ в сухи бутилки, които запушваме добре.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...