Продукти:
• 5 кг кисели ябълки
• 200 г ръжена слама
За саламурата:
• 150 г сол
• 300 г захар
• 150 г ръжено брашно
• 3 л вода
Начин на приготвяне:
Почистваме ябълките от дръжките и ги измиваме обилно с вода. Покриваме дъната на трилитрови буркани с ръжена слама и нареждаме ябълките в тях.
Разбъркваме ръженото брашно с малко студена вода и с след това го попарваме в 3 ч.ч. кипяща вода. Прибавяме останалите продукти за саламурата, охлаждаме и заливаме ябълките.
Затваряме бурканите с капачки и ги държим десетина дни на хладно, за да се извърши ферментацията.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...