Продукти:
• 4 кг зеле
• 800 г моркови
• 1 кг карфиол
• 1 кг пиперки
• 1 глава целина с листата
• 1 кг зелени доматчета
• 250 г сол
• 2 л вода
Начин на приготвяне:
Издълбаваме кочанът на зелката и внимателно отделяме листата. Потапяме ги във вряща леко подсолена вода, за да поомекнат малко.
Морковите и целината настъргваме на едро ренде. Пиперките нарязваме на ивички. Карфиола накъсваме на розички. Поръсваме със сол зеленчуците и леко ги претриваме.
С тази смес завиваме сарми и ги подреждаме в подходящ съд. Заливаме с изстиналата и прецедена марината. В продължение на две седмици претакаме туршията през 2-3 дена.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...