Продукти: (за 4 порции)
• 2-3 картофа
• 1 морков
• 1 малка глава лук
• 1 яйце
• 1 домат
• 1 бучка краве масло
• 1 тънък резен целина
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. натрошено сирене
• 1 стъкче копър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите, моркова, лука и целината на ситно, заливаме ги с подсолена вода и варим на умерен огън.
Когато омекнат, прибавяме настъргания домат, доваряваме и отстраняваме супата от огъня.
Разбиваме яйцето с киселото мляко и брашното. Наливаме по малко от топлата течност, за да се изравнят температурите и сипваме застройката в супата.
Накрая прибавяме маслото, подправяме с магданоз и копър и поднасяме супата, поръсена с натрошеното сирене.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...