Продукти:
• 400 г кайма
• 1 к. ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 парче морков
• 1 парче целина
• 4 с. л. олио
• 1 яйце
• 3 с. л. брашно
• 1/2 ч. ч. прясно мляко
• 1/2 ч. ч. кисело мляко
• 30 г краве масло
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Към каймата добавяме полусварения ориз, ситно нарязаните лук и магданоз, сол и част от яйцето. Разбъркваме сместа и оформяме елипсовидни кюфтета, които овалваме в брашно.
Слагаме ги в тенджера и заливаме с кипяща вода. Добавяме парчето морков и целина и варим на тих огън. След сваряването, прецеждаме бульона.
Приготвяме лека запръжка и разреждаме с бульона при непрекъснато бъркане. Варим няколко минути. Добавяме остатъка от яйцето, след като го разбием с киселото и прясното мляко.
След като поври, изсипваме соса върху голите сарми. Заливаме с препърженото масло и посипваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...