Начин на приготвяне:
Взема се месо от бута, плешката или филето. Почиства се от костите и жилите. Нарязва се на парченца по 50 г и се задушава в сгорещена мазнина.
Отделно в мазнина се задушават ситно нарязани кромид лук и чесън. Заливат се с бульон и сос от червени домати и се подправят с дафинов лист, оцет и захар. Прибавя се задушеното месо.
Сместа се вари 15 минути, след което се насипва гореща в затоплени буркани. Те се затварят и се стерилизират 100 минути. Консервата може да се приготви и от говеждо месо.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...