Кулинарни рецепти » Кавърма-кебап

 Кавърма-кебап

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г свинско месо
• 1 к.ч. олио
• 3 стръка праз
• 3 червени чушки
• 1-2 с.л. вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. чубрица
• 1 ч.л. сминдух
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и леко го запържваме леко в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязания праз и нарязаните на парченца пиперки. Запържваме и тях.

Сипваме доматеното пюре, размито в 1-2 с.л. вода. Наливаме виното и малко топла вода. Посоляваме, поръсваме с чубрица, сминдух и черен пипер и задушаваме ястието на тих огън, докато остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало