Кулинарни рецепти » Заешко бутче с леща

 Заешко бутче с леща

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г леща
• 1 заешко бутче
• 2 с.л. мас
• 1 връзка корени за супа
• 2 с.л. винен оцет
• 1 ч.л. захар
• чубрица, майорана, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме лещата за 5-6 часа в студена вода и я отцеждаме.

Сгорещяваме мазнината и пържим в нея до равномерно поруменяване заешкото бутче. После го слагаме в тенджерата заедно с лещата и нарязаните на кубчета корени за супа. Наливаме 2-3 ч.ч. вода, посоляваме и варим на тих огън.

По време на варенето прибавяме оцета и захарта, а накрая подправяме със стрита чубрица и майорана. Преди да сервираме обезкостяваме бутчето и го нарязваме на парчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало