Продукти: (за 4 порции)
• 4 големи и тънки филии стар бял хляб
• 75 г разтопено краве масло
• 50 г мариновани лукчета
• 1 филийка шунка
• 250 г мариновани гъби
• 1 с.л. сос “Уорчестър”
• 1 ч.л. доматено пюре
• 2 с.л. сметана
• листа от целина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изрязваме кръгчета от филиите, накисваме ги за малко в 50 г от разтопеното масло и ги слагаме в тарталетени формички. Покриваме с пергаментова хартия, отгоре на всяка тарталета слагаме в хартията по няколко зърна ориз и печем 2 мин, сваляме пергамента с оризовите зърна и допичаме още 10 мин, докато кръгчетата станат хрупкави и златисти.
Задушаваме в останалото масло нарязаните на ситно лукчета и шунка. Прибавяме наситнените гъби и ги запържваме с непрекъснато бъркане, докато станат златисти. Намаляваме огъня и наливаме доматеното пюре, размито с много малко вода и соса “Уорчестър”. Варим още 1-2 мен.
Подправяме със сол и черен пипер, разбъркваме и разпределяме пълнежа по кошничките, които сме освободили от формите. Украсяваме със сметана и листенца целина.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...