Продукти: (за 4 порции)
• 12 големи гъби
• 100 г шунка
• 1 сварен картоф
• 2 яйца
• 3 с. л. прясна сметана
• 1 к. ч. заквасена сметана
• 1/3 пакетче краве масло
• 3-4 тънки филийки бял хляб (без кората)
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбените пънчета на ситно и ги задушаваме в част от сгорещеното масло заедно с малко ситно нарязан магданоз и сол на вкус.
Щом поомекнат, прибавяме ситно нарязаната шунка, намачкания картоф, яйцата и заквасената сметана. Посоляваме на вкус, разбъркваме и пълним гъбите с тази плънка, като ги оформяме като конуси.
Застиламе дъното на намаслена тавичка с хлебните филии, нареждаме отгоре гъбите и печем около 30 мин в умерено загрята фурна, като по време на печенето поливаме гъбите с прясната сметана.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...