Продукти: (за 4 порции)
• 4 с.л. олио
• 3 с.л. брашно
• 3-4 чушки от сурова туршия
• 2-3 домата от консерва
• сол
Начин на приготвяне:
На тих огън в сух тиган препичаме брашното, като бъркаме с дървена лъжица. Прибавяме олиото и запържваме брашното, докато се зачерви.
Нарязваме чушките ги на дребно и ги слагаме при брашното. Добавяме обелените и настъргани домати.
Варим кашата на тих огън, докато се сгъсти и стане гладка. От време на време разбъркваме с лъжицата. Накрая посоляваме и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...