Продукти: (за 4 порции)
• 1 средно голяма зелка
• 4-5 моркова
• 4-5 домата
• 1 пакетче краве масло
• 3 с.л. олио
• чубрица, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето и го смесваме с настърганите моркови. Добавяме олиото, половината масло и малко вода и задушаваме.
Щом зелето и морковите омекнат, прибавяме обелените и едро нарязани домати, поръсваме с чубрица и черен пипер, посоляме и продължаваме да задушаваме.
След като отстраним от огъня, заливаме с останалото масло.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...