Кулинарни рецепти » Пълнено телешко филе

 Пълнено телешко филе

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г телешко филе
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 200 г кайма
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 к.ч. вино
• 2 с.л. кисело мляко
• 1,5 ч.ч. бульон
• 2 магданозени корена
• 1 морков
• 1 парче целина
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме по дължина и начукваме тънко /като пържола/ филето.

Запържваме ситно нарязания лук с 2-3 с.л. олио. Прибавяме каймата и също я запържваме. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Прибавяме твърдо свареното яйце, нарязано на кубчета. Разбъркваме сместа и я разстиламе върху филето. Увиваме го на руло, завързваме го със здрав конец и го запържваме от всички страни до зачервяване в 5-6 с.л. олио.

Заливаме рулото с бульона, прибавяме магданозените корени, моркова и целината, нарязани на кубчета, и задушаваме на тих огън. Когато месото омекне, прибавяме виното и киселото мляко. Задушаваме на тих огън още десетина минути, след което изваждаме рулото от тенджерата, освобождаваме го от конците и го нарязваме на филии.

Претриваме соса от задушаването през цедка, слагаме го да заври и заливаме с него месото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало