Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 кг овнешко месо
• 2 глави лук
• 1 пакетче краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. червено вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 7-8 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на парченца обезкостеното, почистено от ципи и сухожилия и измито овнешко месо и го задушаваме до омекване в сгорещената мазнина и малко вода. Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме до златисто оцветяване ситно нарязания лук.
При непрекъснато бъркане сипваме брашното, заливаме с виното и прибавяме размитото с малко вода доматено пюре и обелените скилидки чесън. Заливаме ястието с 2 ч.ч. топла вода и слагаме месото, дафиновия лист, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Варим кавърмата на слаб огън, докато остане на мазнина.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...