Продукти: (за 6 порции)
• 1кг чушки
• 400г гъби
• 2 глави лук
• 1/2 ч.ч. мазнина
• 3/4 ч.ч. ориз
• 3 домата
• 1 бульон от гъби
• червен пипер, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме гъбите в подсолена вода.
Запържваме ситно нарязаният лук в олиото. Прибавяме ориза и също го запържваме. Накрая запържваме леко и нарязаните на ситно гъби. Подправяме сместа с червения и черния пипер, обелените и нарязани на ситно домати и посоляваме. Заливаме с 1 ч.ч.вода и оставяме да поври, докато набъбне оризът.
Напълваме чушките с готовата смес, потапяме ги в брашно и ги нареждаме в тенджера. Заливаме до половината с гъбен бульон и варим на умерен огън.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...