Кулинарни рецепти » Леща с картофи

 Леща с картофи

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. леща
• 4 средно големи картофа
• 2 глави лук
• 2 с.л. краве масло
• лимонов сок
• суха чубрица
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме лещата с 5 ч.ч. студена вода и варим, докато поомекне.

Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета и ги прибавяме към лещата. Варим ястието на тих огън, докато поеме водата.

Нарязваме лука на ситно, запържваме го в сгорещеното масло до златисто и го сипваме при картофите и лещата.

Накрая посоляваме, поръсваме със ситно нарязан магданоз и стрита чубрица и отстраняваме от огъня. Подправяме с лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало