Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. леща
• 1 ч.ч. ориз
• 3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 глава чесън
• 2 домата
• сокът от 1 лимон
• суха чубрица, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме лещата с 5 ч.ч. подсолена студена вода и варим до полуомекване. Прибавяме ориза и нарязания чесън и продължаваме да варим, докато водата се изпари и лещата и оризът останат сухи.
В сгорещеното олио запържваме до златисто ситно нарязания лук, прибавяме обелените и настъргани домати и задушаваме, докато останат на мазнина.
Прибавяме запръжката към лещата, поръсваме със стрита чубрица и ситно нарязан магданоз и подправяме с лимоновия сок.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...