Кулинарни рецепти » Леща с ориз

 Леща с ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. леща
• 1 ч.ч. ориз
• 3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 глава чесън
• 2 домата
• сокът от 1 лимон
• суха чубрица, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме лещата с 5 ч.ч. подсолена студена вода и варим до полуомекване. Прибавяме ориза и нарязания чесън и продължаваме да варим, докато водата се изпари и лещата и оризът останат сухи.

В сгорещеното олио запържваме до златисто ситно нарязания лук, прибавяме обелените и настъргани домати и задушаваме, докато останат на мазнина.

Прибавяме запръжката към лещата, поръсваме със стрита чубрица и ситно нарязан магданоз и подправяме с лимоновия сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало