Кулинарни рецепти » Фрикасе от целина

 Фрикасе от целина

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг глави от целина заедно с десетина листа
• 2-3 с.л. олио
• 40 г краве масло
• 3 с.л. брашно
• 150 мл бяло вино
• 2-3 с.л. сметана
• сокът и кората от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Почистваме целината и я нарязваме на кубчета. Пущаме я във вряща подсолена вода заедно със ситно нарязаните листа. Наливаме олиото и варим на тих огън до омекване.

Добавяме виното, а малко по-късно брашното и маслото, омесени на топка. Разбъркваме леко и варим на тих огън още десетина минути.

Накрая посоляваме, подправяме с лимонов сок и настъргана лимонова кора и отстраняваме от огъня.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало