Продукти: (за 4 порции)
• 400 г гъби
• 1 пакетче сирене „Крема”
• 1 глава лук
• 2 червени пиперки
• 4 яйца
• половин пакетче краве масло
• 1-2 с.л. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на ивички и ги изпържваме в половината масло. Отделно в олиото изпържваме ситно нарязаните лук и пиперки.
Разпределяме гъбите в гювечета, изсипваме върху тях лука и чушките, без да разбъркваме и посоляваме. Слагаме отгоре едро натрошеното сирене, поръсваме с наситнен магданоз и заливаме с разбитите яйца. Покриваме с люспи от останалото масло и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...