Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 2 яйца
• 1 1/2 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 500 г гъби
• 3-4 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 100 г натрошено сирене
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Замесваме гладко тесто от брашното, едното яйце, разбито с млякото, маслото и 1 щипка сол. Оставяме тестото да престои 2 часа в хладилник.
Нарязваме гъбите на ивички и ги запържваме в сгорещеното олио. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и оставяме да изстинат. Смесваме ги с натрошеното сирене и счукания чесън.
Изваждаме тестото от хладилника и върху широк бял хартиен лист го разточваме на кора, дебела 4-5 мм. Разстиламе гъбената смес върху кората и с помощта на хартията я навиваме на руло. С белтъка от второто яйце намазваме с него краищата на рулото и ги прищипваме.
Прехвърляме рулото в намаслена тавичка, намазваме го с разбития жълтък и печем в умерена фурна, докато порозовее.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...