Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 2 яйца
• 1 1/2 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 500 г гъби
• 3-4 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 100 г натрошено сирене
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Замесваме гладко тесто от брашното, едното яйце, разбито с млякото, маслото и 1 щипка сол. Оставяме тестото да престои 2 часа в хладилник.
Нарязваме гъбите на ивички и ги запържваме в сгорещеното олио. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и оставяме да изстинат. Смесваме ги с натрошеното сирене и счукания чесън.
Изваждаме тестото от хладилника и върху широк бял хартиен лист го разточваме на кора, дебела 4-5 мм. Разстиламе гъбената смес върху кората и с помощта на хартията я навиваме на руло. С белтъка от второто яйце намазваме с него краищата на рулото и ги прищипваме.
Прехвърляме рулото в намаслена тавичка, намазваме го с разбития жълтък и печем в умерена фурна, докато порозовее.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...