Продукти: (за 4 порции)
• 600 г кайма
• 200 г кренвирши
• 200 г гъби
• 100 г пушено
• 100 г топено сирене
• 2 яйца
• четвърт пакетче краве масло
• бахар, чубрица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме кренвиршите, разрязваме ги по дължина на две, а после напречно на малки парченца. Нарязваме сиренето на парченца, големи колкото царевично зърно. Измиваме гъбите и ги нарязваме на ситно.
В дълбок съд омесваме всичко заедно с каймата. Прибавяме разбитите яйца, подправките и сол на вкус. Накрая добавяме маслото, нарязано на малки парченца. Разбъркваме много добре и изсипваме сместа в намаслена форма за кекс.
Печем около 30 мин в предварително загрята умерено силна фурна, докато рулото се зачерви. Поднасяме го топло, нарязано на филийки с дебелина около 2 см.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...