Кулинарни рецепти » Пълнена овнешка плешка

 Пълнена овнешка плешка
(Франция)

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г обезкостено овнешко месо от плешката
• 30 г краве масло
• 20 г олио
• 100 г колбаси
• 2 глави лук
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Оформяме от овнешкото месо една голяма пържола, начукваме я леко, напълваме със смес от ситно нарязаните колбаси, лук, магданоз, черен пипер и сол и завиваме на руло, което завързваме с бял конец.

Изпържваме рулото до почервяване в разтопено масло и олио, посоляваме, прибавяме вода и печем до омекване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало