Кулинарни рецепти » Пълнена овнешка плешка

 Пълнена овнешка плешка
(Франция)

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г обезкостено овнешко месо от плешката
• 30 г краве масло
• 20 г олио
• 100 г колбаси
• 2 глави лук
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Оформяме от овнешкото месо една голяма пържола, начукваме я леко, напълваме със смес от ситно нарязаните колбаси, лук, магданоз, черен пипер и сол и завиваме на руло, което завързваме с бял конец.

Изпържваме рулото до почервяване в разтопено масло и олио, посоляваме, прибавяме вода и печем до омекване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало