Продукти: (за 5 порции)
• 800 г свинско месо
• 1 кг картофи
• 2-3 скилидки чесън
• 150 г кашкавал
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на филийки, а месото нарязваме на кубчета. Нареждаме ги на последователни пластове в пръстен съд /или от йенско стъкло/. Поръсваме всеки пласт със сол, черен пипер, счукан чесън и настърган кашкавал. Заливаме ястието с виното, смесено с 1 ч.ч. топла вода.
Захлупваме с капак или покриваме с алуминиево фолио и печем около 2 часа в умерена фурна. След това отстраняваме капака, поръсваме със ситно нарязан магданоз и поднасяме ястието в съда, в който е приготвено.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...