Продукти: (за 5 порции)
• 800 г свинско месо
• 1 кг картофи
• 2-3 скилидки чесън
• 150 г кашкавал
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на филийки, а месото нарязваме на кубчета. Нареждаме ги на последователни пластове в пръстен съд /или от йенско стъкло/. Поръсваме всеки пласт със сол, черен пипер, счукан чесън и настърган кашкавал. Заливаме ястието с виното, смесено с 1 ч.ч. топла вода.
Захлупваме с капак или покриваме с алуминиево фолио и печем около 2 часа в умерена фурна. След това отстраняваме капака, поръсваме със ситно нарязан магданоз и поднасяме ястието в съда, в който е приготвено.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...