Продукти:
• 500 г кайма /смес/
• 1 пакет готови фини кори
• 2 стръка праз /или 1 връзка пресен лук/
• 3 домата
• 2 к.ч. олио
• червен и черен пипер
• чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребно лука и задушаваме в 3/4 от мазнината и 1 с.л. вода. Като омекне, прибавяме каймата и задушаваме, докато се изпари влагата. Сипваме нарязаните на кубчета домати, подправяме с червен и черен пипер, чубрица и сол на вкус и разпределяме върху нарязаните на 6 парчета тестени кори.
Корите с плънката навиваме на рулца като сарми, нареждаме ги в тава с малко мазнина и печем в умерена фурна. Заливаме изпечените сарми със загрята до кипене вода, в която сме прибавили останалата мазнина и малко сол, похлупваме и държим на топло, докато сармите се задушат и поемат течността.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...