Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г броколи
• 500 г карфиол
• 2/3 ч.ч. сметана
• 3 големи яйца
• сол и пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме на пара зеленчуците докато омекнат и ги оставяме да се охладят.
Разбиваме сметаната с яйцата, солта и пипера до получаването на еднородна смес.
Пасираме охладеният карфиол с 2/3 от сметанената смес и насипваме в малка тавичка.
Пасираме 2/3 от броколите с останалата сметана и разстиламе върху карфиола. Печем 20 мин в силна фурна.
Нарязваме ястието на квадрати, които нареждаме в плитък съд, застлан с резени броколи.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...