Кулинарни рецепти » Домати, пълнени със сирене

 Домати, пълнени със сирене
/Румъния/

Продукти: (за 4 порции)

• 8 твърди средно големи домата
• 4 с.л. краве масло
• 2-3 малки глави лук
• 150-200 г овче сирене
• 1 яйце, магданоз
• 3-4 с.л. кисело мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отрязваме капачета на доматите, издълбаваме сърцевината им и ги обръщаме, за да се отцедят.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от маслото. Прибавяме сърцевината от доматите и капачетата, задушаваме, след което пасираме.

Натрошаваме сиренето, прибавяме разбитото яйце, ситно нарязан магданоз, сол и черен пипер и пълним доматите с тази смес.

Нареждаме ги в тавичка, върху всеки домат слагаме парченце масло, заливаме с доматения сос и печем в умерена фурна, като внимаваме доматите да не се напукат.

Към края смесваме киселото мляко със соса и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало