Кулинарни рецепти » Пълнени домати с хляб и кашкавал

 Пълнени домати с хляб и кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г едри домати
• 100 г хляб
• 200 г кашкавал
• 1 к.ч. олио
• 8 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отрязваме капачета от горната страна на доматите и ги издълбаваме. Стриваме хляба на трохи, настъргваме кашкавала, а магданоза и чесъна нарязваме на ситно. Смесваме всички продукти, добавяме олиото, подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме.

Напълваме доматите с приготвената смес, покриваме с отрязаните капачета и ги нареждаме в намаслена тавичка. Печем 30 мин при 160°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало