Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пилешко филе
• 40 г маргарин
• 1 малка кофичка заквасена сметана
• 2-3 щипки естрагон
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на тънки ивички и ги запържваме до златисто в сгорещената мазнина.
В отделен съд разбъркваме сметаната и я изсипваме в тигана при месото, посоляваме и прибавяме естрагона.
Намаляваме огъня и оставяме ястието да поври, докато сметаната се посгъсти.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...