Кулинарни рецепти » Пита с гъби

 Пита с гъби
(Финландия)

Продукти:

• 500 г маслено тесто
• 1 кг солени гъби
• 100 г ориз
• 500 мл прясно мляко
• 2 главички лук
• 40 г мазнина
• 1яйце за намазване

Начин на приготвяне:

Накисваме гъбите. Сваряваме изчистения ориз в млякото. Подсушаваме гъбите с кърпа и ги нарязваме на дребно. Нарязваме лука на ситно.

Разточваме тестото на правоъгълен лист с дебелина 0,5 см. Задушаваме гъбите с лука в много малко вода и щом изстинат, прибавяме към тях ориза.

Разстиламе плънката равномерно върху половината лист, захлупваме с другата половина и прищипваме краищата. Намазваме отгоре с яйце и избождаме повърхността с вилица на няколко места.

Печем във фурна, загрята до 220 градуса, около 30 мин. За вечеря сервираме питката гореща, а за закуска - студена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало