Продукти:
• 4 ч.ч. брашно
• 1 бучка /колкото орех/ мая за хляб
• 2 ч.л. сол
• 2 пакетчета краве масло
• 250 г натрошено сирене
• 4 яйца
Начин на приготвяне:
Размиваме маята в малко вода и я оставяме да втаса. От брашното, втасалата мая, солта и 1 ч.ч. хладка вода омесваме средно меко тесто. Разделяме тестото на 12 топки. Намазваме топките с разтопено масло и ги оставяме да престоят половин час. После ги разточваме като обилно мажем с разтопеното масло.
Слагаме 6 от разточените кори една върху друга и ги разточваме на обща кора с размерите на тавата. Слагаме кората в обилно намаслената тава и разтиламе отгоре плънката, която сме приготвили от натрошеното сирене и 3 разбити яйца.
По описания начин разточваме и другите 6 питки на кора. Покриваме плънката с втората кора. Намазваме отгоре с четвъртото разбито яйце и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...