Кулинарни рецепти » Калцоне

 Калцоне

Продукти:

• 80 г масло
• 5 яйца
• 250 г брашно
• 250 г кисело мляко
• 250 г шунка
• 1 глава лук
• 2 с.л. олио
• 50 г настърган кашкавал
• 1 с.л. галета
• ситно нарязан магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

От маслото, 1 жълтък, брашното, 1 щипка сол и 3-4 с.л. кисело мляко замесваме средно меко еластично тесто, което разделяме на две. От по-голямата част разточваме тънка кора, с която застиламе дъното и стените на намаслена и набрашнена тавичка.

Плънката приготвяме като наситняваме шунката, прибавяме нарязания на ситно и изпържен в олиото лук, 3 яйца, настъргания кашкавал, останалото мляко и подправките. Разбъркваме добре и разстиламе върху кората. Отгоре покриваме с останалата кора, прищипваме добре краищата, набождаме повърхността с вилица, намазваме със жълтък и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало