Кулинарни рецепти » Кокосов козунак

 Кокосов козунак

Продукти:

• 700 г брашно
• 5-6 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. кокосова мазнина
• 1 пликче кокосови стърготини
• 1 к.ч. бели стафиди
• мастика или кокосов ликьор
• 2 ванилии
• 40 г мая захар
• 1 щипка кардамон
• 1 щипка сол

Всички продукти за козунака трябва да са стояли 3-4 часа на стайна температура. Брашното трябва да е фино и пресято със солта. Омесваме тесто, което щом почне да пуска мехурчета, оформяме на топка, покриваме го с чиста кърпа и го оставяме на топло да втасва.

След около час премесваме тестото. Слагаме кардамона и ванилиите. Подсушаваме накиснатите в алкохола стафиди и от тях ръсим при двете месения. Тестото разделяме на части и сплитаме на три плитки, които слагаме като венец в по-голяма намазана кръгла форма. Оставяме го повторна да втаса, наръсваме го с кристална захар и кокосови стърготини и го печем в загрята умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало