Кулинарни рецепти » Полски козунак

 Полски козунак

Продукти:

• 5 жълтъка
• 120 г пудра захар
• 150 мл прясно мляко
• 1 кубче мая
• 500 г брашно
• половин пакетче краве масло
• 1 пакетче ванилия
• шафран
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците със захарта на водна баня, докато сместа побелее и се сгъсти. Разтваряме маята в малко топла вода и я прибавяме към жълтъчната смес заедно с прясното мляко, брашното, ванилията, шафрана и щипката сол. Разбъркваме добре.

Последно прибавяме разтопеното масло и след ново основно разбъркване, изсипваме сместа в намазана с масло форма. Оставяме да втаса, след което печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало