Кулинарни рецепти » Задушена мерлуза

 Задушена мерлуза

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг мерлуза
• 2 домата
• 1-2 моркова
• 2 глави лук
• 1 парче целина
• 2-3 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции и посоляваме. Нареждаме порциите в тава, заливаме с малко хладка вода и задушаваме в умерена фурна.

Нарязваме лука, морковите, целината и скилидките чесън и ги задушаваме в мазнината. Добавяме обелените и настъргани на едро ренде домати, след това - брашното, червения пипер, виното и сол на вкус.

Доливаме гореща вода и варим, докато зеленчуците поомекнат, след което заливаме с тази смес задушената риба и допичаме ястието на фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало