Кулинарни рецепти » Карфиол с бяла риба

 Карфиол с бяла риба

Продукти: (за 4 порции)

• 1 глава карфиол
• 300-400 г филе от бяла риба
• 1 глава лук
• 4 яйца
• 2 белтъка
• половин пакетче сирене Крема
• 1 ч.л. масло
• 5-6 ореха (или бадеми)
• копър, черен пипер
• индийско орехче, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибата от костите и я натриваме с черен пипер и сол. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме с маслото.

Накъсваме карфиола на розички и го сваряваме на пара. После го размачкваме на пюре и го смесваме с лука, сиренето, разбитите жълтъци, разбитите на сняг белтъци и смлените орехи или счукани бадеми. Добавяме нарязания на ситно копър, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.

В покрита с намаслено фолио кексова форма разстиламе на пластове карфиола като помежду нареждаме рибата. Печем на водна баня в умерена фурна. Поднасяме с кисело мляко или сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало