Продукти: (за 6 порции)
• 6 малки скумрии (по 200-250 г)
• 250 г шунка
• 1 и 1/2 к.ч. олио
• сокът от 2 лимона
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. счукан сухар
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме скумриите, като внимателно отстраняваме гръбначната кост. Нарязваме шунката на ситно и подправяме с черен пипер.
Напълваме рибите и ги нареждаме в тавичка, която сме обляли с разтопеното масло. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и заливаме с лимоновия сок.
После поръсваме обилно със сухар и наситнен магданоз, заливаме с олиото и печем 20 мин в гореща фурна.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...