Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг сафрид
• 2 глави лук
• 5 домата
• 2 моркова
• 1 глава чесън
• 3 с.л. олио
• 1 к.ч. галета
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• магданоз, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата и я поръсваме с оцет и сол.
В сгорещеното олио последователно запържваме ситно нарязания лук, морковите, нарязани на колелца, и нарязания чесън. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и добавяме 4 обелени и настъргани домата. Варим на слаб огън, докато сосът се сгъсти.
Слагаме рибата в намаслена тавичка и заливаме със соса. Прибавяме черния пипер и дафиновия лист и поръсваме с галетата и наситнен магданоз. Нареждаме отгоре нарязания на кръгчета домат, посоляваме, ако е необходимо, и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...