Продукти:
• 1 кг филе от риба
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. нарязани гъби
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. настъргани домати
• 3 с.л. трохи от хляб
• 1 дафинов лист
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме филето и го подсушаваме. Нареждаме го с кожата надолу в намазнена тавичка.
Посоляваме и печем във фурната около 30 минути. Малко преди рибата да е готова поръсваме с трохите и поливаме със сос.
Приготвяме соса, като запържваме ситно нарязания лук, гъбите, доматите и подправките, разредени с млякото. Поднасяме рибата с резенчета лимон.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...