Кулинарни рецепти » Печено рибно филе с трохи от хляб

 Печено рибно филе с трохи от хляб

Продукти:

• 1 кг филе от риба
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. нарязани гъби
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. настъргани домати
• 3 с.л. трохи от хляб
• 1 дафинов лист
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Измиваме филето и го подсушаваме. Нареждаме го с кожата надолу в намазнена тавичка.

Посоляваме и печем във фурната около 30 минути. Малко преди рибата да е готова поръсваме с трохите и поливаме със сос.

Приготвяме соса, като запържваме ситно нарязания лук, гъбите, доматите и подправките, разредени с млякото. Поднасяме рибата с резенчета лимон.

Автор: Марияна Николова

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало