Кулинарни рецепти » Суфле с ориз

 Суфле с ориз
/Холандия/

Продукти: (за 2-3 порции)

• 1 ч.ч. ориз
• 2 ч.ч. вода
• 2-3 пушени херинги
• 4-5 домата
• 1 к.ч. сметана
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• 1 бучка краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в подсолената вода, като внимаваме да не се развари. Намазваме формата за суфле с масло и разстиламе част от ориза. Отгоре подреждаме почистената от костите риба.

Разстиламе втори пласт ориз и нареждаме обелените и нарязани на кръгчета домати. Покриваме с останалия ориз и заливаме с леко подсолената сметана. Слагаме тук там късчета масло и поръсваме с настъргания кашкавал.

Печем 15 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало