Продукти:
• 300 г брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 100 г смлени орехи
• 100 г захар
• кората от 1 лимон
• 1 ванилия
• пудра захар
Начин на приготвяне:
Разтваряме захарта в млякото, прибавяме брашното, орехите и настърганата лимонова кора. Замесваме средно твърдо тесто.
От тестото оформяме рогчета, които нареждаме в набрашнена тава и печем в умерена фурна до зачервяваме. Докато са още топли, овалваме рогчетата в смесената с ванилията пудра захар.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...