Кулинарни рецепти » Сладки месечинки от Пазарджик

 Сладки месечинки от Пазарджик

Продукти:

• 3 к. ч. брашно
• 1 к. ч. разтопено масло
• 4 с. л. захар
• 1 с. л. сметана
• 1 яйце
• 1 жълтък за намазване

За плънката:

• 1 к. ч. смлени фъстъци
• 1 к. ч. стафиди
• 3 с. л. лимонов сок
• 1 1/2 к. ч. пудра захар

Начин на приготвяне:

От брашното, разтопеното масло, захарта, разбитото яйце и сметаната замесваме тесто. Оставяме го да престои на хладно около 30 мин, след което го разточваме на кора с дебелина 0,5 см. С чашка изрязваме кръгчета с диаметър 6-7 см.

Приготвяме плънката от фъстъците, стафидите, белтъка и 1 с. л. лимонов сок, разпределяме я върху кръгчетата и ги сгъваме на две. Внимателно ги издължаваме, за да заприличат на полумесеци.

Отгоре ги намазваме с жълтък и ги печем в предварително загрята силна фурна. Разбъркваме пудрата захар с 2 с. л. лимонов сок и с шприц украсяваме сладкишите.

Автор: Тодорка Денева

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало