Кулинарни рецепти » Моркови с ориз

 Моркови с ориз

Продукти:

• 1 кг моркови
• 50 г краве масло
• 1/2 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме морковите на кръгчета. В тенджера под налягане наливаме 1 ч.ч. вода, слагаме металната скара и разстиламе върху нея морковите. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 10 мин. След това отцеждаме морковите и ги заливаме със студена вода.

В отворена тенджера под налягане затопляме маслото и запържваме в него ситно нарязания лук. Прибавяме ориза, разбъркваме и оставяме оризовите зърна да попият мазнината /да станат полупрозрачни/.

Добавяме морковите, наливаме 1 1/2 к.ч. вода, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 6 мин. Отваряме тенджерата веднага след като спадне налягането.

Поднасяме гарнитурата към печени и задушени меса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало