Кулинарни рецепти » Шаран на фурна със заливка

 Шаран на фурна със заливка

Продукти: (за 4 порции)

• 1 шаран без главата
• 2 с.л. краве масло
• 2 с.л. олио
• 4 глави лук
• 2 моркова
• половин глава целина
• 4-5 домата
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 лимон
• 2-3 яйца
• 1 глава чесън
• 1-2 с.л. магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Натриваме шарана със сол и го слагаме в тавичка.

В тенджера загряваме олиото заедно с маслото и последователно задушаваме ситно нарязания лук, нарязаните на кубчета целина и моркови, обелените и настъргани домати. Накрая прибавяме 1 с.л. препечено брашно, запържваме и него и сипваме размитото в 1 к.ч. топла вода доматено пюре. Посоляваме на вкус, разбъркваме и изсипваме сместа в тавата при рибата.

Отгоре нареждаме нарязания на парченца лимон и печем в умерена фурна. След 20 мин заливаме с яйцата, които сме разбили със счукания чесън и 1 с.л. брашно. Печем още 10 мин. Поднасяме шарана поръсен със ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало