Кулинарни рецепти » Пъстърва с бадеми

 Пъстърва с бадеми

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пъстърви
• 40 г краве масло
• 100 г бадемови ядки
• 1 к.ч. коняк
• 2 портокала
• 2-3 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 3-4 стръка босилек
• 2 стръка джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Смесваме натрошения дафинов лист със ситно нарязаните джоджен, босилек и чесън. Разпределяме тази смес във вътрешноста на четирите риби.

Нареждаме пъстървите в тавичка, обилно намазана с мазнина. Поръсваме със счуканите бадеми, сол и черен пипер на вкус.

Смесваме коняка със сока, който сме изцедили от портокалите, и заливаме рибата с тази смес. Печем 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало