Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе от треска
• 2-3 с.л. олио
• 3 глави лук
• 3 домата
• 2 чушки
• 1 люто чушле
• 1 скилидка чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и ги нарязваме на четвъртинки. Нарязваме лука на дребно и го запържваме в сгорещеното олио заедно с нарязаните чушки. Прибавяме доматите и счукания чесън, подправяме с черен пипер и сол, подгряваме и оставяме на топло място.
Нарязваме рибата на ивици, варим я 5-6 мин в подсолена вода, след което я нареждаме в тавичка. Заливаме с приготвената зеленчукова смес, разредена с малко бульон от рибата и печем 10-15 мин в гореща фурна.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...