Кулинарни рецепти » Риба с маслини

 Риба с маслини

Продукти:

• 4 филета от морска риба
• 1 глава лук
• 3 с.л. лимонов сок
• 4 домата
• 2 скилидки чесън
• 20 маслини без костилките
• 5 с.л. олио
• малко изсушен босилек
• черен пипер, сол
• масло за намазване на тавата

Начин на приготвяне:

Измиваме филетата, подсушаваме ги и ги напръскваме с лимоновия сок. Наръсваме ги с черен пипер и сол. Слагаме ги да престоят 30 минути в хладилника.

Почистваме лука и го нарязваме на ситно. Обелваме доматите и ги накълцваме на дребно. Разбъркваме доматите с пресования чесън и поръсваме сместа с черен пипер и сол. Маслините нарязваме на половинки.

Намазваме с масло тавата за печене и я поръсваме с лука. Отгоре нареждаме маслините и сипваме доматената смес. Слагаме филетата и заливаме с олиото.

Пъхаме рибата да се пече в загрятата до 200 градуса фурна. Преди да я сервираме, поръсваме с босилек.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало