Продукти:
• 4 филета от морска риба
• 1 глава лук
• 3 с.л. лимонов сок
• 4 домата
• 2 скилидки чесън
• 20 маслини без костилките
• 5 с.л. олио
• малко изсушен босилек
• черен пипер, сол
• масло за намазване на тавата
Начин на приготвяне:
Измиваме филетата, подсушаваме ги и ги напръскваме с лимоновия сок. Наръсваме ги с черен пипер и сол. Слагаме ги да престоят 30 минути в хладилника.
Почистваме лука и го нарязваме на ситно. Обелваме доматите и ги накълцваме на дребно. Разбъркваме доматите с пресования чесън и поръсваме сместа с черен пипер и сол. Маслините нарязваме на половинки.
Намазваме с масло тавата за печене и я поръсваме с лука. Отгоре нареждаме маслините и сипваме доматената смес. Слагаме филетата и заливаме с олиото.
Пъхаме рибата да се пече в загрятата до 200 градуса фурна. Преди да я сервираме, поръсваме с босилек.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...