Кулинарни рецепти » Шаран в портокалова марината

 Шаран в портокалова марината

Продукти:

• 500 г шаран (котлет или филе)
• 1 с.л. червен пипер

За маринатата:

• 1/2 ч.ч. сок от портокал
• 2 с.л. светъл соев сос
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 скилидка чесън
• 1/4 ч.л. черен пипер
• 1 ч.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Смесваме всички продукти за маринатата и разбъркваме добре. Нарязваме рибата на порции, потапяме я в маринатата и оставяме в хладилник. След 15 мин изваждаме рибата, разбъркваме, връщаме парчетата и държим в хладилника още 15 минути.

Изваждаме маринованата риба, поръсваме с червен пипер и пържим в предварително загрят зехтин. Когато хванат лека коричка, изваждаме парчетата и ги нареждаме в тавичка. Печем по 10 минути от всяка страна на 180°С.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало