Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе от морска риба
• 300 г спанак
• 500 г домати
• 1 връзка зелен лук
• 1 връзка копър
• 1 връзка магданоз
• 1 лимон
• 3-4 с.л. зехтин
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме спанака, копъра и магданоза и ги размесваме. Застиламе с половината зелении дъното на тавата. Нареждаме отгоре нарязаната на парчета риба. Покриваме с останалата част от зелената смес и нареждаме отгоре лимонови кръгчета.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Прибавяме обелените и настъргани домати и също ги запържваме. Посоляваме и изсипваме върху рибата.
Задушаваме в умерено загрята фурна, докато рибата омекне, а сосът се сгъсти.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...