Кулинарни рецепти » Бяла риба с кашкавал

 Бяла риба с кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг бяла риба
• 3-4 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. галета
• 250 г кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на по- големи парчета, които напръскваме с лимонов сок и посоляваме. Оставяме да престоят 30 мин. Възвираме вода в дълбока тенжера и варим рибата 8 мин - докато леко омекне. Отцеждаме я.

Размиваме брашното на гладка кашичка с виното и малко от рибния бульон. Варим този сос 15 мин. В тавичка изсипваме олиото, подреждаме рибните порции, заливаме със соса, поръсваме със ситен магданоз и галета, а най-отгоре с настъргания кашкавал. Печем 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало