Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 3-4 глави лук
• 3-4 домата
• 1 ч.ч. бяло вино
• 60 г краве масло
• 2 дафинови листа
• чубрица, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата отвътре и отвън и поръсваме с черен пипер и чубрица. Слагаме я в тавичка и наоколо нареждаме нарязаните на филийки лук и домати. Слагаме дафиновите листа, наливаме виното и разтопеното масло и печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...